vad andra sagt

Folkmusiker:

"Å, kära Bodil, vilken fantastisk kväll jag hade igår efter vår lektion och vilken konsert vi gjorde. Det var mäktigt att hänge sig den musik som kom till mig och det smittades så väldigt av sig på de andra i bandet! Tack så jättemycket för din hjälp!"
 

Scenartist:

"Tack för igår, alltid fantastiskt välgörande för själen att träffa dig! Tar med allt i morgondagens föreställning!!"
 

ANNA ZANDER:

"Det har nu gått över en vecka sedan jag var hos dig, och jag flyter fortfarande på den behagliga våg av frihet och lugn jag "hittade" då. Vill återigen bara tala om att jag mår så bra efter våra lektioner. Jag känner mig stark och glad på ett grundat sätt (dvs, inte stark och glad på det sättet man känner efter några glas vin...). Det är en egendomlig och mycket behaglig känsla, och den finns på något sätt i varje kroppsdel. Det känns fantastiskt att kunna tycka om hela sig själv, till både kropp och själ."
 

kammarmusiker:

"Jättetack för senast! Det blev min lyckligaste solokonsert :)"
 

folkmusiker:

"Tack för dina lektioner som har varit guld värda!"
 

kammarmusiker:

"Du är grym!"
 

Anna-karin johansson:

"När jag kom till Bodil första gången hade jag egentligen ingen som helst aning om vad metoden innebar eller hur det skulle kunna hjälpa mig. I efterhand kan jag konstatera att det är något av det bästa jag tagit mig för i hela mitt liv. Jag kan rekommendera den här metoden varmt" 

Läs hela referensen

 

kammarmusiker

"Vill bara tala om att jag haft mitt livs bästa kammarmusikrrep! Tack!"
 

johanna sjunnesson:

"Tack för lektionen igår, den förhöjde min livskvalitet väldigt mycket!"
 

fritidsmusiker:

"Jag kom i kontakt med Bodil och LearningMethods efter några års traditionell undervisning i oboespel då jag kände att jag inte kom vidare i utvecklingen. Frågan "har du tänkt hur du skall andas innan du börja tala" ställde allt på ända! Jag fann att mitt spel hade omgärdats av en mängd ritualer. Här skall Du andas - här skall du göra si eller så - öva först långsamt, sedan allt snabbare - därefter övar du frasering - osv. Jag insåg att alla dessa "måsten" tog mer energi än själva syftet med spelandet, att skapa välklingande ljud. /.../Nu kan jag koncentrera mig på målet, musiken. Och de gamla ritualerna har jag kunnat överlåta åt kroppen att sköta själv. Och den koncentrationen på det väsentliga har onekligen fört mig vidare! Och samtidigt lärt att själv planera och följa upp inlärningsprocessen." 
 

Christoffer Sjögren:

"Bara den insikten jag fick från de tre lektionerna hjälpte mig mycket och jag kände mig mycket friare i mitt spel. Det blev så mycket mer uttryck när jag spelade så som jag vill spela och inte så som andra vill att jag ska spela."

"Den här metoden har hjälpt mig så mycket redan och det är fantastiskt hur mycket jag har förändrats sedan jag först kom i kontakt med Bodil och dig. Så tack så mycket."

"Jag tycker att arbetet med LearningMethods är det vackraste jag har upptäckt. Där är så mycket acceptans och förståelse och det attraherar mig mycket."

"Så mycket som mitt liv redan nu har förändrats på ett mycket positivt sätt under dom senaste två åren har jag aldrig förr i mitt liv upplevt. Saker som jag förr aldrig ens trodde var möjliga att förändra har jag nu redan förändrat."

karin berggren:

"Tack vare LearningMethods har jag hittat tillbaka till mitt eget sätt att spela fiol och göra musik. Jag har lärt mig att lita på mig själv och dra nytta av mina egna erfarenheter på alla områden i livet. Det har gjort en enorm skillnad i mitt liv." 

"Jag tycker att Bodil Rummelhoff är en mycket bra lärare, som jag känner ett stort förtroende för. Hon jobbar med mig på ett sätt som jag upplever som väldigt strukturerat, samtidigt som hon låter mig dra mina egna slutsatser i en takt som passar mig. Jag har lärt mig massor av hennes sätt att ställa svåra men intressanta frågor som tvingat mig att plocka fram ännu mer av all dold information som jag bär på, men inte hittat förut. Jag trivs väldigt bra med henne som lärare, hon är en inspirerande förebild och jag vill gärna fortsätta att ta lektioner för henne."

Läs hela referensen

 

malin klingborg

"Det bästa med LearningMethods för mig, är att det är jag själv som får komma fram till vad som är orsak och verkan och vad jag måste göra för att förändra min situation, tillsammans med läraren som vägleder mig. Det är ingen annan som kommer med färdiga mallar och försöker övertyga mig om att leva efter dem"

"Innan såg jag mina problem som väldigt negativa och blev väldigt bekymrad när jag fick en signal om att något inte stod rätt till. Tack vare mina lektioner i LearningMethods kan jag idag ta signalen som en positiv signal om att jag har chans att förbättra min situation."

"Känns bra inför konserten, men skulle den inte gå lika bra är jag ändå nöjd eftersom jag har uppnått en enorm frihetskänsla under repen."


 

lärare

"Det är fantastiskt att börja få lära känna mig själv. Att äntligen relatera till verkligheten på riktigt. Och inte tro utan veta. Det är inte bara tack vare metoden utan också med din kärlek och uppriktiga vänlighet och hjälpsamhet som jag hela tiden växer i din närvaro... Vilket är underbart!"


                                  Copyright by Bodil Rummelhoff (except where noted) The LearningMethods name and logo are trademarks of David Gorman